Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле с прясно зеле

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пиле с прясно зеле
рецептата е класическа и толкова лесна и е толкова вкусна, с малки разлики я има в старите готварски книги или бабини тефтери.

1 пиле около 1,2 кг
1 зелка около 2 кг
2 с.л. олио,
5-6 домата или 3 с.л доматено пюре
1 връзка магданоз
10-12 зърна черен пипер и сол на вкус.

Пилето се изчиства, измива и нарязва на порции.

Зелето се изчиства, измива и се отстраняват от него твърдите части, а останалото се нарязва на ивици. В дълбока тенджера се слага половината зеле, върху него пилешките парчета, а отгоре останалото зеле.

Овкусява се и се слагат настърганите на едро ренде домати, олиото и 2 ч.ч. вода. Слагат се зърната черен пипер и се вари около един час. Ако е необходимо, се долива още вода.

Когато е готово, яденето се наръсва със ситно нарязания магданоз.

Идея:
* рецептата може да се приготви и със свинско месо или телешко
* може да се приготви и в тенджера под налягане, за 25 – 30 мин
* може да се приготви и с кисело зеле, но тогава го пека във фурната

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

2 Comments

  1. 1
    kremmm // May 28th, 2010 at 12:12 pm

    Не се готви така прясно зеле. Зелето като се нареже, трябва да се намачка много добре и да се осоли. Трябва да се задуши и да се добави червен пипер и чак тогава се добавя водата, пилето и доматите, а накрая като е добре сварено, трябва да се добави и малко лимонов сок.
    😉

  2. 2
    Administrator // May 28th, 2010 at 7:28 pm

    Благодаря за съветите
    Лично аз не използваме сол от много години, режа зелето с ренде Бьорнер и го слагам в тенджера под налягане.
    Баба го приготвяше точно, както вие сте го описали и става много вкусно.
    Важното е когато се прави прясно зеле да стане точно на течност