Последни Рецепти
Последни Статии

Кулинарен туризъм

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

кулинарният туризъм
е добре познат в Европа и Америка, много са популярни винените турове в Испания, Италия, Франция … Тайланд примамва със своята кухня, която е можеби най-добрата кухня в света към момента- изобилие от морски дарове, подпрвки и свежи плодове, съчетание от китайска кухня вземала всичко най-добро от европейската. Такива са тенденциите и на най-голямото туристическо изложение в Лондон. Все повече нараства интересът към кулинарните ваканции в световен мащаб. Туроператорите предлагат нови изживяния, като едно от тях е кулинарния туризъм и винените турове.
Какво може и предлага България като туристическа дестинация в кулинарния туризъм?

Родната мешана скара може да привлече туристи.
Традиционните български блюда могат да доведат толкова чужди гости, колкото и ски курортите ни, категорични са туроператори.
Шкембе чорба, баница, шопска салата, хайдушки чевермета, люта ракия и отбрани вина ще примамват туристите на почивка у нас. И ние трябва да се възползваме от тенденцията, защото имаме засукани гозби, с които да изненадаме приятно кулинарите.
Повече от половината туристи се интересуват от храната, която ще им предложат по време на почивката. Това показва британско изследване, представено на туристическата борса в Лондон. Според него 83% от почиващите с предплатени карти са готови да се откажат от обяд и вечеря, за да опитат местни специалитети.

За търсачите на гастрономически удоволствия има два варианта. Единият е да изберат маршрут от справочника, където са класирани 100-те най-добри ресторанти по света. Другият е да потърсят сами екзотично преживяване с традиционни гозби в непопулярни местни кръчми.

Other posts tagging «българска кухня»

Other posts tagging «Кулинарен туризъм»

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории