Черешов кейк с ягодов крем
Добави към моето меню
Черешов кейк с ягодов крем
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie
Продукти
За кейка:
500 г краве маслко
400 г пудра захар
6 яйца
100 г бяла кристална захар
400 бяло брашно
20 г бакпулвер
600 г изчистени от костилките череши
2 п. ванилия
За крема:
1 кг пресни ягоди
300 мл сладкарска сметана
150 г пудра захар
Рецепта за черешов кейк с ягодов крем
• Маслото се разтапя и се разбива с пудрата захар. Прибавят се един по един жълтъците.
• Отделно се разбиват белтъците с кристалната захар и се прибавят към сместа.
• Добавят се брашното,което е пресято с бакпулвера и ванилиите.
• Бъркате с лопатка, докато се поеме равномерно брашното.
• Оваляйте черешите в малко брашно и ги прибавете кем кейковата смес.
• Изсипете сместа в голяма тава, покрита с хартия за печене и печете около 40- 50 мин. до готовност на 170 градуса.
• Извадете кейка и го оставяте да изстине напълно.
• Изчиствате ягодите от дръжките и зелена част. Половината от тях ги нарязвате на дребно и ги пасирате.
• Разбивате сметаната с пудрата захар до гъста консистенция. Прибавяте пасираните ягоди разбивате, докато се смесят равномерно.
• Слагате кейка върху тортен поднос и го покривате с ягодовия крем.
• Отгоре правите украса от останалите ягоди,който са нарязали на тънко.