Последни Рецепти
Последни Статии

Черешов кейк с ягодов крем

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Черешов кейк с ягодов крем
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie

кейк череши

Продукти
За кейка:

500 г краве маслко
400 г пудра захар
6 яйца
100 г бяла кристална захар
400 бяло брашно
20 г бакпулвер
600 г изчистени от костилките череши
2 п. ванилия

За крема:
1 кг пресни ягоди
300 мл сладкарска сметана
150 г пудра захар

Рецепта за черешов кейк с ягодов крем
• Маслото се разтапя и се разбива с пудрата захар. Прибавят се един по един жълтъците.
• Отделно се разбиват белтъците с кристалната захар и се прибавят към сместа.
• Добавят се брашното,което е пресято с бакпулвера и ванилиите.
• Бъркате с лопатка, докато се поеме равномерно брашното.
• Оваляйте черешите в малко брашно и ги прибавете кем кейковата смес.
• Изсипете сместа в голяма тава, покрита с хартия за печене и печете около 40- 50 мин. до готовност на 170 градуса.
• Извадете кейка и го оставяте да изстине напълно.
• Изчиствате ягодите от дръжките и зелена част. Половината от тях ги нарязвате на дребно и ги пасирате.
• Разбивате сметаната с пудрата захар до гъста консистенция. Прибавяте пасираните ягоди разбивате, докато се смесят равномерно.
• Слагате кейка върху тортен поднос и го покривате с ягодовия крем.
• Отгоре правите украса от останалите ягоди,който са нарязали на тънко.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории