Тутманик със спанак и сирене
Добави към моето меню
Тутманик със спанак, сирене и праз лук
Рецепта споделена от Mima Dimitrova
Продукти
2 яйца
1 белтък
120 г масло
300 мл. топло мляко
1 кубче мая (може със суха)
1 с.л. сол
1 ч.л. захар, която се слага в маята
150-200 мл затоплена вода за маята
брашно – до 1 кг
Рецепта за тутманик
• Замесва се меко тесто, след като е узряло (втасало), се разделя на топчета.
• Разточва се първата кора, поръсва се с мазнина, апържените зеленчуци и се поръсва със сирене.
• В средата предварително се поставя купичка…Под нея, след като се извади-се поръсва с настърган кашкавал.
• Слага се отгоре втората кора
• Разрязва се на четни парчета, 12, не до края, до купичката.
• Завива се два пъти, оставя се да узрее и след това се намазва с жълтък и мазнина.
• Пече се в гореща фурна