Кейк с грозде
Добави към моето меню
Кейк с грозде
Рецептата е от област Тоскана, Италия, затова може да се приготви със зехтин вместо краве масло, за да се запази вкуса на Средиземноморието
Продукти
100 мл бяло десертно вино, мускат
200 г захар
200 г краве масло или зехтин
3 яйца
Кората на 1 лимон, настъргана
225 г брашно
1 пакетче бакпулвер (10 г)
200 г грозде
2-3 с.л. кафява захар
Приготвяне
• Избират се гроздови зърна от сладък десертен вид, разрязват се на половинки и се почистват от семките
• Мекото краве масло (или зехтина) се разбиват със захарта и се добавят яйцата. Разбива се до получаване на крем
• Добавя се пресятото с бакпулвер брашно, виното и настърганата лимонова кора. Разбърква се
• В тавичка застлана с хартия за печене се разстила сместа и се заглажда с лъжица
• Отгоре се редят гроздовите зърна и се посипва с кафява захар
• Пече се на средна фурна на 180 градуса до готовност (проба с клечка за зъби да излиза суха) около 40 мин
Кейк с грозде
Десислава Станкова е напраила рецептата и сподели снимка с нас
по идея на Good Food