Шоколадов кейк с круши
Добави към моето меню
Шоколадов кейк с круши
много шоколадов кейк със сочни ароматни круши
Време за приготвяне 15 мин
Време за печене 40 мин
Порции 8
Продукти
3 круши
100 г захар
125 г масло
4 с.л. какао
4 с.л. мед
2 яйца
280 г брашно
1 пакетче бакпулвер (10г)
100 г кисело мляко
50 мл бяло вино (може да се замени с вода)
Приготвяне
• Омекналото масло се разбива на крем с яйцата и захарта
• Добавя се какао, мед пресятото с бакпулвер брашно, кисело мляко, бяло вино (или овда). Получава се гъсто тесто
• В правоъгълна форма за кекс, застлана с хартия за печене се изсипва тестото
• Крушите се разрязват на половини по дължина (дръжката се оставя) изчиства е сърцевината и се поставят изправени в тестото
• Пече се на средна фурна а 190 градуса до готовност
• Готовият кейк може да се гарнира с разтопен бял шоколад
Приготвен е с крушите на снимката – не са едри, много сочни и нежни