Последни Рецепти
Последни Статии

Ичли Кьофте

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Ичли Кьофте
рецепта Юммю Варналъ
Първия ми опит за Ичли Кьофте

ичли кьофте

Продукти
Плънка:
500 г кайма,
4 средни глави лук,
1 с.л. гъсто доматено пюре,
1 шепа орехи, (но аз не сложих, нямах вкъщи)
подправки: риган, джоджен, черен пипер, леко лют пипер, сол, малко растителна мазнина.

Тесто „ глазура”
2 водни чаши (200 мл) ситен булгур,
2 водни чаши пшеничен грис,
2 яйца,
1 с.л.сол,
1 с.л. брашно,
при необходимост малко вода.

Рецепта за Ичли Кьофте
* Лукът се нарязва на ситно, задушава се, прибавя се каймата.
* Запържва се до готовност на каймата, като малко преди да се отстрани от котлона се добавя доматеното пюре, накрая подправките по ваш вкус.
* Замесва се тесто от предварително накиснатия в 2 водни чаши гореща вода и изстинал булгур, грис, яйца, сол, брашно,ако е необходимо се добавя брашно.
* Тестото трябва да се замеси до толкова, колкото да може да се оформи добре на кюфте.
(Оформянето може да видите тук http://en.vidivodo.com/video/icli-kofte-tarifi-gurmetv/486009)
* Готовите кюфтета се пържат в повечко олио и повярвайте не стават мазни

ичли
Само да уточня в интернет пространството има най-различни варианти за този вид кюфтета, моят е само един от тях. Посоченото видео е само за оформянето аз ги направих по тази рецепта, която съм написала.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории