Картофник
Добави към моето меню
Картофник
Рецептата е от българската национална кухня, вариант на пататник
за тестото
6 с.л брашно
1/2 кафяна чаша олио се замесва с малко вода
1 с.л. разтопено масло
за плънката
5 сварени картофа,
глава лук,
сварено пилешко месо,
2 яйца,
сирене
подправки
Приготвяне
Прави се меко тесто оставя се зе 20 мин.
Разделя се на 2 части като едната е по-голяма от другата.
По-голямата се разстила на дъното на тавата като крайщата излизат с 2 пръста отвън.
Изсипвате плънката, която сте приготвили и най-отгоре слагате малката кора и краищата захващате с по голямата кора за да не излезне плънката.
Печете в умерено загрята фурна и обръщате картофника в тавата за да се запече и от другата страна
Рецептата е споделена във Facebook, ние я публикуваме и скоро (през зимата) ще я направим във вариант без месо, плънка само от картофи, сирене, кашкавал и подправки, брани в Родопа планина
Рецепта на Ивинка-Ива Иванова