Винен кебап със свинско месо
Добави към моето меню
Винен кебап със свинско месо
Класическата българска рецепта представена от Мима Димитрова
Продукти:
1 кг свинско месо
2-3 моркова
стар лук-3-4 глави
1-2 червени чушки
1 ч. ч. червено вино
дафинов лист-3-4 листа
по желание червен пипер
на вкус черен пипер и сол
1 ч.ч. домати консерва
3-4 стръка магданоз
1 ч.ч. ориз сварен, за гарниране
Рецепта за винен кебап
• Запържва се свинско месо отделя се в отделен съд,
• запържва се стар лук (2-3) глави, после 2 моркова ,1 червена чушка, прибавя се 1 ч. ч червено вино, 2-3 листа дафинов лист.Добавя се червен пипер и домати-консерва – 1 ч. ч.
• Смесват се всички продукти и се слагат в глинен голям гювеч.
• Пече се около час – час и 1/2 докато остане на мазнина
• Отделно се сварява бял ориз, без сол.Сервира се като гарнитура.