Царевични питки със сирене
Добави към моето меню
Царевични питки със сирене
Рецепта за вкусни питки със царевично брано, вариант на популярните добруджанки или мързеливки
Продукти
1 ч.ч. царевично брашно
2 ч.ч. брашно, тип 500
1 ч.ч. натрошено сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
50 мл олио
1 яйце
Начин на приготвяне
• В купа се смесва царевичното брашно и натрошеното сирене и се претрива с пръсти
• Добавя се разбитото яйце, олио, бяло брашно , киселото мляко в което е сложена содата да шупне
• Сместа се обърква и се оформят топчета, които се редят в хартия намазана с олио
• Пекат се на средна фурна, на 190 градуса до готовност
• Поднасят се с кисело мляко