Толстолоб с доматен сос
Добави към моето меню
Толстолоб с доматен сос
рецепта с риба и доматен сос и печени чушки
1 толстолоб
4 печени чушки
2 домата или 500 мл доматен сок
1 глава кромид лук
2 – 3 скилидки чесън
1 с.л. олио
1 морков
2 кисели краставички
1 лимон
* Рибата се почиства, нарязва се на парчета и се изпича на грил тиган от двете страни;
* Изпечените парчета риба се подреждат в тава;
* Скилидките чесън се нарязват на ситно и се счукват;
* В тиган се загрява олиото и се прибавя счукания чесън и нарязания на полумесци кромид лук, като се запържат се добавят настърганите на ренде домати или доматен сос;
* Разбърква се и се добавят нарязания на пръчици морков, когато соса поври около 30 мин се добавят и нарязаните на ивички печени чушки и кисели крастваички, нарязани на колелца;
* Изпчената риба се поднася със соса и парченца лимон.
В рибните магазини се предлагат няколко вида риба, основно купувам пъстърва, херинга, скумрия, сьомга, бяла риба филе и спирам до тук – толстолоб и шаран заобикалям и затова реших да опитам какво ще се получи с толстолоб – петък в нашето семейство е задължително рибен ден – риба за вечеря, а разнообразието и красиво поднесената храна е задължителен момент