Картофи, мезе за бира
Добави към моето меню
Картофи, мезе за бира
рецепта гениално проста и толкова вкусна – идеални за мезе на бира или студено бяло вино. Вариант са на селските картофи, но са и различни панирани картофки с аромат на копър, кимион и пармезан
1 кг картофи
4 с.л. царевично брашно
2 яйца
100 гр настърган Пармезан
щипка червен пипер
4 – 5 стръка копър
щипка кимион
щипка кориандър
* В купа се смесва царевичното брашно, подправките и настъргания “Пармезан”;
* Избират се по-едри картофи, ако може домашни.Картофите се измиват с четка, не се белят и се нарязват на филии, с дебелина около 2 см;
* Сваряват се до полуготовност след което се отцеждат от водата;
* Картофените филии се овалват в разбитите яйца след което в царевичното брашно с подправките;
* Пържат се в обилно количество олио или във фритюрник до златисто.
Идея: разбира се могат да се приготвят и без пармезан, може да се замени и с настърган кашкавал. Резултата винаги е един – вкусно мезе.