Хрупкав паниран карфиол
Добави към моето меню
Хрупкав паниран карфиол с млечен сос
рецепта за едно от любимите ми ястия, приготвено от карфиол
1 средно голяма глава карфиол, около 1 кг
1 яйце
1 ч. ч. царевично брашно
2-3 стръка пресен копър
1-2 клонки целина
1 ч. л. сол
олио за пържене
за соса:
1 кофичка кисело мляко
1 червена чушка
1-2 скилидки чесън
1 щипка джоджен
Главата карфиол и клонките целина се поставят за 2-3 минути в тенджера с вряща, подсолена вода. След това карфиолът се охлажда със студена вода и се накъсва на розички.
Яйцето се разбива с 1/2 ч. ч. вода, прибавят се брашното. Разбива се, така че да стане хомогенна смес. Добавят се наситнените стръкове копър и с тази смес се панират розичките карфиол.
Приготвяне на соса:
Почистената от семето чушка, киселото мляко, чесънът, джоджен се смесват и се пюрират с кухненсия робот до полуаването на хомогенен сос.
Сервират се полети със соса и салата.
16.10.2006