Последни Рецепти
Последни Статии

Целината предотвратява стареенето

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Целината предотвратява стареенето
Да доживеем до 100 години! – напълно възможно, уверяват ни съвременните учени. Затова трябва да контролираме калорийността на своето меню и по-често да включваме в него някои продукти.

целина

Изследванията показват, че един от продуктите, които забавят старенеето е целината. Този зеленчук има уникален състав – витамини В1 и В2, С, Е, К, каротин, калий, натрий, желязо, магнезий, цинк, фосфор. Като витамините и минералите са балансирани.
Целината защитава от стрес и нервни разстройства, предизвикани от преумора, полезна е при захарен диабет и при възрастни хора. Спомага за изваждане от организма на излишната вода, подобрява водно-солевия обмен. Ефирно масло от целина стимулира секрецията на стомашен сок.
Целината е известна и като чудесен зеленчук при диетичното хранене. За храносмилане на зеленчука организмът изразходва повече енергия отколкото получава.
Целината може да се консумира по различни начини – свежа, варена, задушена. Присъства традиционно в туршиите, които приготвяме, ползваме я и като подправка. Съчетава се добре с други зеленчуци, месо, риба. Сокът от целина е много полезен, може да се приготвя с добавка на сок от ябълки, морков, зелени подправки, като магданоз

целина корен
Vera Mileva сокът от целина вземан през ден по 1 кафена 4ашка 2 седмици има очистваш и имуностимулиращ ефект:) Разбира се на гладно и преди хранене

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории