Последни Рецепти
Последни Статии

Цената същата, качеството различно

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Проверки на българските власти потвърждават, че хранителни стоки, произведени от европейски компании, се предлагат на българския пазар с различен състав и качество спрямо Западна Европа. Това съобщи пред “Дарик” земеделският министър Румен Порожанов.

magazin bg
Безалкохолни, детски храни, сирена в България са с различно качество от продаваните в Австрия и Германия, а цените са съпоставими

Български експерти купиха в супермаркети в Австрия и Германия храни на водещи компании, произведени в тези две страни, както и в Италия, Швейцария, Дания и други. Досега е установено, че в безалкохолните напитки, произведени за българския пазар
захарта е заменена с изоглюкоза (сироп от царевица).
Разминаване е установено и при детски храни.
Сирената, предлагани в България, пък имат отклонения във вкуса – в продуктите за западния пазар вкусът на мляко е по-силно изразен, каза Порожанов.

Физикохимичните изследвания ще продължат до края на месеца. След това се очаква ресорните министри на България и други източноевропейски държави, установили същото разминаване, да сезират еврокомисаря за защита на потребителите за премахване на тази несправедливост.

Порожанов подчерта, че цените на съответните продукти са съпоставими в Западна и Източна Европа.

От години кгато пътувам се надявам митничари да не ме попитат защо в багажа ми има толкова много шоколад (2 кг си е много, но не купувам щоколад в Бг), защо има толкова много сирена (обожавам сирене, особено някои по-твърди видове сирене, които се режат на тънко и изпадам в отчаяние когато трябва да купя краве сирене у нас, защото е меко и пуска вода)… да продължавам ли още или и вие сте с опит като моя. Да, извън Бг мога да купя по-качествена храна на съпоставима цена.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории