Последни Рецепти
Последни Статии

Чалбур

Добавено в Други

Добави към моето меню

Чалбур
(рецептата е от Роженския манастир “Рождество Богородично”)

ПРОДУКТИ: 6 яйца, 1 супена лъжица брашно, 3 супени лъжици олио, 1 чеана чаша натрошено сирене, 1 чаена лъжичка червен пипер, 5-6 скилидки чесън

В тава наливаме 1 л подсолена вода. Загряваме я на котлона и чукваме яйцата. В тенджера запържваме в 2 супени лъжици олио предварително препеченото на сух тиган брашно, размито с 1 кафеена чашка хладка вода. Прибавяме 1/2 чаена лъжичка червен пипер, натрошеното сирене, сварените на очи яйца и част от водата в тавата. Държим тенджерата на огъня, като внимателно разбъркваме с дървена лъжица. Когато сосът се сгъсти, прехвърляме сместа в намаслена тавичка. В тиганче запържваме в 1 супена лъжица олио останалия червен пипер и заливаме ястието. Печем в умерена фурна десетина минути.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории