Чалбур
Добави към моето меню
Чалбур
(рецептата е от Роженския манастир “Рождество Богородично”)
ПРОДУКТИ: 6 яйца, 1 супена лъжица брашно, 3 супени лъжици олио, 1 чеана чаша натрошено сирене, 1 чаена лъжичка червен пипер, 5-6 скилидки чесън
В тава наливаме 1 л подсолена вода. Загряваме я на котлона и чукваме яйцата. В тенджера запържваме в 2 супени лъжици олио предварително препеченото на сух тиган брашно, размито с 1 кафеена чашка хладка вода. Прибавяме 1/2 чаена лъжичка червен пипер, натрошеното сирене, сварените на очи яйца и част от водата в тавата. Държим тенджерата на огъня, като внимателно разбъркваме с дървена лъжица. Когато сосът се сгъсти, прехвърляме сместа в намаслена тавичка. В тиганче запържваме в 1 супена лъжица олио останалия червен пипер и заливаме ястието. Печем в умерена фурна десетина минути.