Последни Рецепти
Последни Статии

Кашкавал на фурна

Добавено в Аламинути, Българска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Кашкавал на фурна
рецепта класика, която може да бъде приготвена в тавичка или в гювечета

500 гр кашкавал
40 гр краве масло (1/3 пакетче)
5 яйца
5 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка черен и червен пипер за поръсване

* Кашкавалът се настъргва на едро ренде;
* Яйцата се разбиват и се добавя прясното мляко и брашното пресято с бакпуловера;
* Добавя се настъргания кашкавал и се разбърква с дървена лъжица;
* В загрята фурна се слага тавиаката или гювечетата в които е разпределно карвето масло, за да се загреят и да се разтопи кравето масло;
* Сместа от кашкавал и яйца се изсипва в тавичката или се разпределя в гювечетата;
* Пече се на 200 градуса до готовност, до зачервяване на кашкавала;
* Поднася се поръсен с щипка черен и червен пипер.

Съчетава се много добре със салата от домати и топла питка.
Ястието е много калорично и вкусно.

Идея: Може да се направи със сирене – тогава рецептата е за сирене на фурна или от смес на кашкавал, сирене и извара, но класиката е с кашкавал.

Може да се приготви и в силиконови форми за мъфини (тогава се слага повече брашно, 7 с.л. брашно за да може да стегне хубаво). Когато формите изстинат кашкавалените мъфини се изваждат и се поднасят като ордьовър върху лист зелена салата и филийки домат.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории