Чийзкейк с ягоди
Добави към моето меню
Чийзкейк с ягоди
рецепта споделена от Веселина Андреева
Продукти за блата
200 г бисквити “Закуска” с какао,
125 г масло,
150 г сушени фурми,
1 яйце
Продукти за крема
750 г Рикота,
100 г заквасена сметана,
150 г пудра захар,
4 яйца,
1 ванилия
За глазурата
300 г ягоди,
200 г ягодов конфитюр
Рецепта за ягодов чийзкейк
• Бисквитите се смилат на трохи, прибавя се мекото масло, нарязаните на ситно фурми и яйцето, разбъркват до получаването на трохи.
• Сместа се изсипва в тортена форма, застлана с хартия за печене и с ръце се притиска като се прави ръб.
• Блата се изпича за 10 минути в предварително нагрята фурна на 170 градуса.
• В купа се разбива рикотата с пудрата захар, ванилията, заквасената сметана и яйца.
• Всичко се разбърква добре и се изсипва върху бисквитения блат.
• Тортената форма се увива с фолио и се пече на водна баня, в предварително нагрята фурна на 170 градуса за около 60 минути.
• След като се охлади се намазва със загрят конфитюр.
• Оставя се отново да се охлади и се нареждат нарязаните ягоди.