Последни Рецепти
Последни Статии

Чийзкейк с боровинки

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Чийзкейк с боровинки
Рецепта Ваня Чернева

чийзкейк
Продукти
за основата
1 пакет бисквити “Еверест” какао,
80 г краве масло
за сместта със сирена:
125 г обикновено крема сирене,
400 г крема сирене “Филаделфия”,
180 г захар,
2 яйца (размер L),
2 с.л. брашно
2 пакетчета ванилия;
за сладкото от боровинки:
400 г замразени боровинки,
400 г захар.

чийзейк боровинки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Бисквитите се натрошават в чопър, след което се смесват с разтопеното масло и се разстилат във форма с падащо дъно. Разстилането се прави със супена лъжица, като към стените на формата трябва да има по-висок слой, който да е като борд.
2. Сместта със сирената се приготвя по следния начин: обикновеното крема сирене и филаделфията и ванилията се разбиват с 1/2 от захарта, а яйцата и брашното с останалата 1/2 част захар. След като са разбити по отделно, двете смеси се смесват и разбъркват на ниски обороти на миксера. Така готовата смес се изсипва върху основата от бисквити и масло. Поставя се във фурна загрята до 150°C и се пече за 50-60 мин.
3. Сладкото се приготвя по възможно най-лесния начин: към замразените боровинки прибавяме захарта, без да доливаме вода и варим на бавен огън до като се сгъсти сиропа и се сварят боровинките.
4. След като чийзкейкът изстине напълно се залива с вече охладеното сладко от боровинки и може да преминете към следващата стъпка.
5. Най-приятната част – моментът, в който сте поставили топка сладолед до едно парче от това изкушение и се наслаждавате на приятния вкус и аромат
БОН АПЕТИ

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории