Последни Рецепти
Последни Статии

Черният шоколад помага при кашлица

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Черният шоколад помага при кашлица
Черен шоколад може да помогне при упорита кашлица, която може да ни се случи в сезона на настинки и грип. Упоритата кашлица може да трае повече от две седмици след изчезването на основната причина. Симптомите включват безсъние, болки в мускулите на гърдите и изпускане на урина. При тежките случаи, хроничната кашлица може да доведе до повръщане, замаяност.
Макар да е трудно определянето на точната причина на състоянието, сред най-честите виновници за кашлицата са тютюнопушене, астма, постназална секреция, киселинен рефлукс.

shokolad kakao

Черният шоколад се оказва ефективен, дори в сравнение с един от широко използваните медикаменти за облекчаване на кашлица – кодеин.
Ефектът от черния шоколад е доказан по време на научни изследвания, при които установяват, че при участниците, които приемат теобромин, има облекчаване на симптомите в по-голяма степен, в сравнение с приемалите кодеин и получилите плацебо за потискане на кашлицата.
Учените подчертават също така, че съставката, която се намира в черния шоколад, може да облекчи кашлицата, без да предизвика нежелани ефекти, което е типично за медикаментите.
Според някои учени консумацията на парче черен шоколад дневно също може да бъде ефективен метод за хората, които страдат от упорита кашлица. Не бива да се забравя обаче, че ежедневната консумация на шоколад може да има и някои негативни ефекти, включително натрупване на излишни килограми.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории