Супа от червена леща
Добави към моето меню
Супа от червена леща
Рецептата е от турската кухня – Mercimek Corbasi. Опитайте тази рецепта за вкусна и питателна супа с леща. Червената леща увира по-бързо, подправките не са традиционните, но на нас тази вкусна и насищаща супа ни хареса
Продукти
200 г червена леща
1 глава кромид лук
2 с.л. зехтин
1 голям картоф
1 морков
2 скилидки чесън
2 с.л. доматено пюре
1 щипка кимион
1 щипка кориандър
1 щипка джинджифил
1 щипка канела
½ ч.л. червен пипер
Смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне
• Кромид лука се нарязва на ситно
• Задушава се до златисто в загретия зехтин (олио) и се добавят нарязани на ситно скилидки чесън, морков и картоф. Разбъркайте и добавете червения пипер.
• Долейте малко вода и оставете леко да поврат зеленчуците, картофите са нарязани на ситно и около 15 мин
• Добавя се измитата червена леща, подправките и доматено пюре (аз не сложих)
• Супата ври на тих огън до готовност
• Поднася се поръсена по желание със стрита люта чушка суха