Последни Рецепти
Последни Статии

Храни за повече енергия

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Супер храни, които повишават енергията ни
Ако се чувствате уморени, може да си помогнете като включите някои храни във вашето хранене.
Списъкът е изготвен от редакторите на американското бизнес списание Entrepreneur. Те посочват списък от седем „супер храни”, които са полезни при умора или липса на енергия.

Сьомга. Богата е на омега 3 мастни киселини, които намаляват риска от сърдечни заболявания. Източник е на протеини, а диета богата на протеини означава по-добър метаболизъм. Сьомгата спомага за по-добро функциониране на мозъка и нервната система.
Бадеми. Богати са на фибри, протеини и здравословни мазнини. Помагат в предотвратяването на резките скокове на кръвното налягане и инсулина. Съдържат витамин Е, който е полезен за кожата и я прави по-устойчива спрямо слънчевите изгаряния.
bademi

Зелен чай. Той е здравословна алтернатива на кафето, с което често се предозираме. Съдържа антиоксиданти, катехини, съставки, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.
Авокадо. Повишава концентрацията. Плодът е полезен защото съдържа здравословни мазнини и голямо количество калий. Стимулира косата и кожата да растат и спомага за намаляване на холестерола и стабилизиране нивото на инсулина.
Карфиол, зеле, брюкселско зеле и къдраво зеле. Полезни са за всяка диета, богати на фибри, които помагат и за стабилизиране на кръвната захар. Съдържат съставки, които защитават организма от хронични заболявания.
Черен шоколад. Понижава ефектите от стреса. Поддържа кръвните телца здрави. Оказва положителен ефект върху тялото, защото спомага за намаляване на хормона кортизол, отговорен за стреса, повишения апетит и трупането на излишни килограми. Черният шоколад съдържа 70% или повече какао. Това подобрява кръвния поток към мозъка и така влияе върху умствените процеси.
Боровинки, малини и къпини. Те ще ви задържат по-фокусирани чрез уравновесяването на нивата на кръвната захар. Помагат при усещане за недостиг на енергия и изчерпани сили. Съдържат антоцианин – съставка, която помага да се свали високото кръвно налягане.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории