Консумацията на червено месо води до рак
Добави към моето меню
Консумацията на червено месо води до рак
Ако се направи търсене ще се види, че червеното месо не се препоръчва, има публикации в които пише, че води и до рак.
Едно последно проучване на учени от университета в Калифорния дава отговор на въпроса защо честата консумация на червено месо може да разболее от рак човек, но не и други месоядни животни.
Червеното месо предизвиква токсична имунна реакция, тъй като са разпознава и атакува като външен нашественик и това предизвиква възпаление.
Отдавна се знае, че свинско, телешко и агнешко месо повишават риска да се развият тумори, ако се ядат в големи количества. Учените винаги са се чудели защо другите бозайници ядат по много от тези меса, без да се разболяват, за разлика от човека.
Обяснението е в това, че в червеното месо се съдържат захарни молекули Neu5Gc, каквито не се синтезират в човешкото тяло. Заради тях имунната система на човек атакува червените меса и произвежда антитела. Това поражда хронично възпаление и води до рак.
При другите месоядни имунната система не се активира, тъй като Neu5Gc са естествено налични в техните тела.