Последни Рецепти
Последни Статии

Консумацията на червено месо води до рак

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Консумацията на червено месо води до рак
Ако се направи търсене ще се види, че червеното месо не се препоръчва, има публикации в които пише, че води и до рак.
Едно последно проучване на учени от университета в Калифорния дава отговор на въпроса защо честата консумация на червено месо може да разболее от рак човек, но не и други месоядни животни.

cherveno meso

Червеното месо предизвиква токсична имунна реакция, тъй като са разпознава и атакува като външен нашественик и това предизвиква възпаление.
Отдавна се знае, че свинско, телешко и агнешко месо повишават риска да се развият тумори, ако се ядат в големи количества. Учените винаги са се чудели защо другите бозайници ядат по много от тези меса, без да се разболяват, за разлика от човека.
Обяснението е в това, че в червеното месо се съдържат захарни молекули Neu5Gc, каквито не се синтезират в човешкото тяло. Заради тях имунната система на човек атакува червените меса и произвежда антитела. Това поражда хронично възпаление и води до рак.
При другите месоядни имунната система не се активира, тъй като Neu5Gc са естествено налични в техните тела.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории