Чеснова франзела
Добави към моето меню
Идеята е популярна. Като човек, който ограничава хляб и тестените – за мен не е препоръчителна. Но преди синът да тръгне отново към университета в Германия се научи как да я приготвя. Идеална е за такива ситуации, когато се нуждаете от нещо топло и хрупкаво, имате изостанал хляб или да направите по-апетитен хляба към скарата, която ще приготвите
Чеснова франзела с кашкавал
Продукти за 2 порции:
1 франзела (може да бъде хляб, питки)
5-6 скилидки чесън
50 г краве масло
100 г кашкавал или др сирена по избор
По желание – зелени подправки
Начин на приготвяне:
• Скилидките чесън се пресоват
• На франзелата се правят по диагонал разрези
• Във всеки разрез се слагат малко от чесъна, краве масло, кашкавал, сирене
• Загъват се с алуминиево фолио, слагат се във фурната и се включва на 200 градуса за 10-на минути
Пълнежа може да бъде с продукти с които разполагате и в количество, което решите. В случая франзелата бе пълнозърнеста с много семена и поднесена със салата.