Фритата броколи и гъби
Добави към моето меню
Фритата е омлет на фурна. Има много варианти в зависимост от зеленчуците, сирената или месото, което ще добавите. През лятото тиквичките са много подходящ зеленчук, а в началото на есента се получава вкусно с броколи
Фритата броколи и гъби
Продукти:
4 яйца
300 г броколи (няколко розички)
200 г гъбки
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 малък морков
100 г моцарела
2 с.л. олио (или масло)
Начин на приготвяне:
• Гъбите, по-едрите нарязани, се задушават в тиган заедно с 1 с.л. олио, морков нарязан на ситно, кромид лук и скилидки чесън, докато се изпари водата
• След това гъбената смес се изсипва в тавичка или 2 форми за печене (ползвам гювечета като тавички леко намазани с олио). Отгоре се разпределя накъсаното на розички броколи
• Яйцата се разбиват в купа с вилица с щипка (сол), черен пипер, чубрица – подправки по ваш вкус
• Яйчената смес се изсипва върху зеленчуците. Отгоре се реди моцарелата (може кашкавал или домашно сирене) на тънки кръгчета. Слагат се в студена фурна
• Пече се на средна фурна на 200 градуса около 25030 мин докато стане златисто