Последни Рецепти
Последни Статии

Фритата броколи и гъби

Добавено в Ястия с яйца

Добави към моето меню

Фритата е омлет на фурна. Има много варианти в зависимост от зеленчуците, сирената или месото, което ще добавите. През лятото тиквичките са много подходящ зеленчук, а в началото на есента се получава вкусно с броколи

Фритата броколи и гъби
Продукти:

4 яйца
300 г броколи (няколко розички)
200 г гъбки
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 малък морков
100 г моцарела
2 с.л. олио (или масло)

Начин на приготвяне:
• Гъбите, по-едрите нарязани, се задушават в тиган заедно с 1 с.л. олио, морков нарязан на ситно, кромид лук и скилидки чесън, докато се изпари водата
• След това гъбената смес се изсипва в тавичка или 2 форми за печене (ползвам гювечета като тавички леко намазани с олио). Отгоре се разпределя накъсаното на розички броколи
• Яйцата се разбиват в купа с вилица с щипка (сол), черен пипер, чубрица – подправки по ваш вкус
• Яйчената смес се изсипва върху зеленчуците. Отгоре се реди моцарелата (може кашкавал или домашно сирене) на тънки кръгчета. Слагат се в студена фурна
• Пече се на средна фурна на 200 градуса около 25030 мин докато стане златисто

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории