Последни Рецепти
Последни Статии

Бюрек със сирене и праз

Добавено в Баница, Българска кухня

Добави към моето меню

Бюрек с праз и сирене
Защо тази рецепта се нарича бюрек – може би за да се различава от Баница с праз и сирене, която се прави с готови кори. Тази е с точена и е много вкусна закуска за някоя съботна утрин

burek

Продукти
За плънката

2-3 стръка праз
300 г сирене
3 яйца
Щипка чубрица
Щипка джоджен
За корите
400 г брашно
100 мл хладка вода
1 с.л. оцет
2 с.л. олио
Щипка сол

Рецепта за бюрек с праз и сирене
• Плънката се приготвя, като праза се нарязва на ситно. Задушава се с малко вода докато омекне, овкусява се с чубрица и джоджен
• Добавят се 2 яйца и натрошеното сирене
• От продуктите за корите се замесва меко еластично тесто. Разделя се на няколко топки, около 10, всяка кора се разточва
• Взема се кора, поръсва се с плънка и се навива на руло
• Редят се в тава, намазана с олио. Бюрека се намазва с разбито яйце с 1 с.л. олио
• Пече се на средна фурна до готовност

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории