Пиле с гъби, сметана и сирене
Добави към моето меню
Пиле с гъби, сметана и сирене
Chicken with mushrooms, cream and cheese
Рецептатата е лесна и много вкусна. Ако искате да не е много калорична може да използвате сметана с 12% масленост, а не с 20%.
400 гр. пилешко филе
200 гр. гъби
1 ч.ч. заквасена сметана
2 с.л. олио (зехтин)
100 гр. кашкавал, синьо сирене или гауда
аз не добавям подправки, но можете да добавите сол и смлян черен пипер на вкус
* Пилешките гърди се измиват и нарязват на малки кубчета
* В дълбок тиган уок се загрява 1 с.л. олио и се добавя пилешкото филе, разбърква се до златисто. Отцежда се от мазнинаната и се слага в чиния
* Гъбите се нарязват на фиийки и се задушават в тигана с мазнината от пилето, като се добави още 1 с.л. олио
* Когато гъбите са готови се добавя пилешкото филе и се разбърква. Добавя се сметаната и се готви докато заври
* Поръсваме с наразн на тънко кашкавал или сирене, разбъркваме и поднасяме
Гарнитурата с която се съчетава е зелена салата, кисели краставички или туршия.
Порции 4
необходимо време за приготвяне 40 минути