Фондю с месо
Добави към моето меню
Фондю с месо
Фондюто се оказа, част от нашите семейни традиции и на нашите приятели – лесно е, здравословно е и създава положителни моменти и настроение в компания. След фондю с шоколад и фондю със сирена е време за
Фондю с месо
Необходими са
1 голям морков
1 глава целина
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 литър зеленчуков бульон
около един кг месо – пилешко или свинско филе
една франзела
* Морковът и целината се обелват тънко и се нарязват на малки кубчета и се добавя чесъна нарязан на ситни
* Главата кромид лук се рязрязва на две полочинки и се поставя в котлон в която е загрята 1 с.л. олио. На средна темепратура се запича кримид лука след което се добавят и нарязаните зеленчуци и се разбърква
* Подправя се на вкус със сол и смлян черен пипер и се долива зеленчуковия бульон. Като заври се оставя на тих огън да къкри около 15 мин
* След това се прецежда соса (може да се използва решетеста лъжица или едра цедка) и се поставя в съда на фондюто
* Местото се нарязва на малки хапки, овкусява се на вкус и се запича в тефлонов тиган с малко мазнина до златисто – целта е да се получат хапки месо, които да се набождат на вилицата и да се потапят в зеленчуковия сос
Фондюто може да се поднесе със сосове по желание – чеснов, с билки, майонеза
На снимката двойно фондю, загрява се от топлината на чаени свещи. Има и плоча от гранит на която могат да се подреждат продуктите за които е необходима по-ниска теммература. В случая на плочата е съд с греяно вино, а в др съд е шоколадовото фондю