Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле с ориз

Добавено в Българска кухня, Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пиле с ориз
рецепта класика, която не съм приготвяла от 10 години – принципите на разделното хранене! са за да се спазват, но не можах да устоя на молбата да приготвя пиле с ориз.
Рецептите за пиле с ориз включват основно варене на пилето (кокошката), ориз и добавяне на още мазнина, затова отново импровизирах. Пиле, около 1,5 кг, разрязах на порции – от пилешкото филе ще приготвя “хрупкаво пиле”, а с останалите порции пиле – посъпих по следния начин:

1 пиле
1 морков
1 глава кромид лук
1 чушка
магданоз за поръсване
1 ч.ч. ориз
4 ч.ч. вода
черен пипер на вкус
щипка къри

* Пилето се измива и се разрязва на порции (кожа и мазнинатта се отстраняват). Овкусява се с черен пипер на вкус и се подрежда в тава, долива се 1 ч.ч. вода;
* Пече се около 45 мин във фурна на 200 градуса, като се обръща поне 2 пъти, за да се изпече равномерно;
* Ориза се измива. Смесва се с настъргания морков, нарязания на ситно кромид лук и чушката, нарязана на колелца;
* Оризовата смес се разпределя равномерно в тавата и се доливат още 3 ч.ч. вода. Поръсва се с къри;
* Пече се до готовност на ориза – всяко зрънце ориз се разделя от другото. Полседните 2 минути се запича на грил функция;
* Поднася се топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории