Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле със зеленчуци и спанак

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пиле със зеленчуци
рецепта за вкусно ястие с пиле, моркови, лук, чушки, кисели краставички и посипано със ситно нарязан свеж спанак – пролетен вариант на любимата рецепта пиле със зеленчуци

2 пилешки гърди (400 гр)
250 гр гъби печурки
2 – 3 кисели краставички
1 червена и 1 зелена чушка
2 моркова
1 глава кромид лук
4 – 5 листа свеж спанак
2 с.л. соев сос
щипка джинджифил
черен пипер на вкус

* Пилешкото филе се нарязва на жулинеи, първо на лентички, а след това лентичките на 2-3. Овкусява се в купа с черен пипер на вкус, щипка джинджифил и соевия сос;
* В дълбок тиган уок се загрява олиото до пушек и се прибавя маринованото пилешко филе. Разбърква се с дървена лъжица. Пилешките хапки се пържат до готовност и се изваждат от уока. (изцеждат се от мазнината);
* В уока се запържват гъбите, нарязани на филийки, моркова нарязан на пръчици и лука, нарязан на кръгове;
* Когато зеленчуците са готови се добавят чушките, нярязани на кръгчета и киселите краставички, нарязани на пръчици. Разбърква се и се добавя пилето;
* Смесените зеленчуци, гъби и пилешки хапки се пържат заедно неповече от 2-3 мин, колкото да се смесят вкусовете;
* Ястието се поднася поръсено с нярязани на ситно листа спанак.

Other posts tagging «пилешко филе»

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории