Пиле със зеленчуци и спанак
Добави към моето меню
Пиле със зеленчуци
рецепта за вкусно ястие с пиле, моркови, лук, чушки, кисели краставички и посипано със ситно нарязан свеж спанак – пролетен вариант на любимата рецепта пиле със зеленчуци
2 пилешки гърди (400 гр)
250 гр гъби печурки
2 – 3 кисели краставички
1 червена и 1 зелена чушка
2 моркова
1 глава кромид лук
4 – 5 листа свеж спанак
2 с.л. соев сос
щипка джинджифил
черен пипер на вкус
* Пилешкото филе се нарязва на жулинеи, първо на лентички, а след това лентичките на 2-3. Овкусява се в купа с черен пипер на вкус, щипка джинджифил и соевия сос;
* В дълбок тиган уок се загрява олиото до пушек и се прибавя маринованото пилешко филе. Разбърква се с дървена лъжица. Пилешките хапки се пържат до готовност и се изваждат от уока. (изцеждат се от мазнината);
* В уока се запържват гъбите, нарязани на филийки, моркова нарязан на пръчици и лука, нарязан на кръгове;
* Когато зеленчуците са готови се добавят чушките, нярязани на кръгчета и киселите краставички, нарязани на пръчици. Разбърква се и се добавя пилето;
* Смесените зеленчуци, гъби и пилешки хапки се пържат заедно неповече от 2-3 мин, колкото да се смесят вкусовете;
* Ястието се поднася поръсено с нярязани на ситно листа спанак.