Кюфтенца със сусам
Добави към моето меню
Кюфтенца със сусам
рецепта за апетитни кюфтенца , които могат да бъдат поднесени като ордьовър или мезе
500 гр кайма
1 яйце
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
чубрица и черен пипер на вкус
щипка кимион
50 гр кашкавал
50 гр шунка
5 с.л. сусам за овалване
олио за пържене
* Кромид лука и чесъна се нарязват много на ситно;
* В купа се смесват каймата, яйцето, лука, чесъна и подправки и се обърква. От сместа се правят малки кюфтенца, колкото орех;
* Шунката и кашкавала се нарязват на кубчета;
* Взема се кюфтенце и се сплескава върху дланта, слага се кубче шунка и кашкавал и се оформя;
* Кюфтенцата се овалват обилно в сусам и се пържат;
* Поднасят се върху листа от зелени салата. Ако се поднасят на швадска маса във всяко кюфтенце се забожда клечка за зъби за удобство.