Пиле терияки
Добави към моето меню
Пиле терияки
рецептата е леко променена, по-бързо, по-лесно и все така вкусно
4 пилешки филета
2 с.л. соев сос
4 с.л. бяло вино
1 скилидка чесън
1 ч.л. мед
щипка джинджифил
* Пилешките гърди разрежете на две за станат по тънки и ако е необходимо начукайте и направете разрези по диаогонал с остър нож;
* Нарежете скилидката чесън на ситно и пресовайте. Добавете и дригите продукти за соса и разбъркайте;
* В кутия с капак поставете пилешките гърди и залейте с приготвения сос. затворете и оставете в хладилник поне за 2 часа;
* Загрейте грил тиган на средна степен и сложете месото да се пече. при печенето може да нанасяте с четка отцедената мараната;
* Пече се от всяка страна около 10-15 мин до готовност като на няколко пъти обръщате месо и намазвате с маринатата;
Гарнитурата може да бъде броколи и моркови задушени на пара. Може да нарежете краставица и да я овкусите с оцет, соев сос и да поръсите с копър.
Пиле тарияки може да бъде приготвено и на маслена баня. В загрятото олио се добавят 2-3 скилидки чесън и когато станат златисти се изпържва месото. Но на грил тиган става по-диетично.