Последни Рецепти
Последни Статии

Пържоли с есенно настроение

Добавено в Българска кухня, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Пържоли с есенно настроение
рецепта класика, красива и вкусна с червените камби, лука и морковчетата запечени с пържолите

kamb4
4 вратни пържоли (около 1 кг)
смлян черен пипер на вкус
щипка чубрица
1 кг червени камби
3-4 моркова
2 глави кромид лук
50 мл бяло вино
4-5 стръка магданоз

kamb1

* Пържолите се начукват. С отстър нож се правят диагонални нарези. Овкусяват се с черен пипер и чубрица;
* Подреждат се в голяма тава (да остане място) и се налива 100 мл вода. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса;
* Камбите се почистват от дръжките и семенната част и във всяка камба се слега парче морков;
* Лука се нарязва на кръгове и се претрива;
* Пържолите се обръщат и когато са се пекли около 40-45 мин в тавата се добавя нарязания лук и камбите (подреждат се с отвора нагоре) и се налива 50 мл вино;
* Пече се до готовност на пържолите, камбите само са се запекли леко. Поръсва се със ситно нарязан магданоз;
* В чиния се сервира пържола, 3 камби, лук и от соса.

kamb2

kamb3
Много красиво се получава и топло като цвят от червеното на чушките и е много вкусно.
Идея: бих добавила и няколко гъби печурки, нарязани на едро, заедно с лука и листа целина в чушките. Нямах в момента затова и не сложих.

25.10.2009

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

2 Comments

  1. 1
    boykom // October 26th, 2010 at 11:55 am

    Страхотна идея! Фантастично! Аз добавих в камбите ситно нарязан лук, сурови гъби на ситно, парченца кашкавал, малко течен маргарин, подправка на вкус и отгоре морковите (избрах най-малките) и се получи уникален вкус. Пробвайте!
    Поздрави и успех.

  2. 2
    Administrator // October 26th, 2010 at 12:11 pm

    Радвам се, че ви е харесала идеята и сте я доразвили. Харесват ми шарените, в много цветове рецепта, през есента има много такива възможности – червено, оранжево и става още по-вкусно :)