Пилешки бутчета с лимон
Добави към моето меню
Пилешки бутчета с лимон и чесън
рецепта лесна, вкусна, бърза – необходими са само 4 пилшки бутчета, 1 тиквичка, 2 моркова, лимон и скилидки чесън
4 пилешки бутчета
1 лимон
2-3 скилидки чесън
смлян бял пипер на вкус
за гарнитурата
1 тиквичка
2-3 моркова
4-5 гъби
1 ч.ч. бяло вино
* Бутчетата се измиват и се почистват от мазнината. С остър нож се правя прорези. Във половината се слага лимонова кора и скилидка чесън, нарязана на парченца. Овкусяват се със смлян бял пипер на вкус;
* Лимонът може да се среже на четвъртинки, сока на двете парчета се изстисква и с него се овкусяват бутчетата, а лимоновата кора се слага в разрезите;
* Бутчетата се подреждат в тава за печене, налива се 1 ч.ч. бяло вино (или вода) и се пекат на средна фурна на 200 градуса;
* Като минат 15 мин се обръщат и се добавят зеленчуците – тиквикчите и морковите, нарязани на пръчици и гъбите нарязани на ивички;
* Пече се фо готовност на бутчетата, като те се обръщат около 4 пъти;
* Последните 2-3 мин може да се включи фурната на грил функция за да добият хрупкава коричка.
* Поднася се като се сервира бутче и сипва от опечените зеленчуци.