Шоколадови бисквити
Добави към моето меню
Шоколадови бисквити
популярна рецепта в много варианти – шоколадови, напукани бисквити. Лесни са и вкусни, могат да се превърнат в любимите ви бисквитки за кафето
Време за приготвяне 15 мин + 60 мин в хладилника
време за печене 10-15 мин
Продукти
100 гр шоколад
100 гр краве масло
1 ч.ч. прясно мляко
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
2 ч.ч. брашно
1 с.л. какао
1 пакетче бакпулвер
за овалване
3/4 ч.ч. пудра захар
* На водна баня се разтапят кравето масло и шоколада. Добавя се захарта и разбитите яйца и млякото
* Смесва се с пресятото с бакпулвер брашно и се замесва меко тесто. Осатвя се за 1 час в хладилника, покрито с фолио
* Оформят се малки топченца, колкото орех големи, които се овалват обилно в пудра захар
* Редят се намаслена тава, като се оставя разстоения между тях
* Пекат се на средна фурна на 190 градуса до гововност, около 10-15 мин
При мен правени на вилата, затова оваляни в кристална захар, станаха много вкусни