Щъркелово гнездо
Добави към моето меню
На гости на Илияна и нейния кулинарен блог Щъркелово гнездо
– Илияна ти си от хората, които не обичат да говорят за себе си, какво е хубаво да знаят за теб читателите
– Казвам се Илиана Николова, от Ловеч. Обичам да се занимавам в кухнята от доста време вече. От три години и половина поддържам Щъркелово гнездо.
– Какви рецепти обичаш да приготвяш?
– От всичко, което правя най-много обичам да меся. Обичам да чувствам тестото в ръцете си. Не използвам машина за хляб, правя си го сама. Винаги, когато правя нещо тестено влагам цялата си душа. В къщи предпочитат по-традиционни неща и затова се ограничавам. Предпочитам, когато готвя нещо, да бъде харесано и изядено, отколкото да го направя и после да не искат да го погледнат, защото например имало странно име
– Как съчетваш работата, децата, семейството?
– Работя, но готвя. Обикновено през седмицата нямам много време и минавам на бързи варианти. Но през уикенда гледам да направя нещо, за да ги поглезя. Имам една дъщеря – на 11. И съпруг.
– Планираш ли какво ще готвиш, седмично меню има ли?
– Седмично меню никога не съм подготвяла. Винаги действам на момента. Ако реша, че ще приготвям нещо, отивам да пазарувам и се захващам. Без значение на часа през денонощието.
– Какво мислиш за диетите
– Диети не спазвам. Просто не съм в състояние. Лично за себе си – чувствам се добре в тялото си. За останалите – не мога да дам съвет. Всеки може да прецени за себе си. Но според мен е важно човек да се чувства добре, независимо от килограмите. И смятам, че трябва да се храним с пълноценна храна. Не съм привърженик например на обезмаслени продукти и т.н.
Няколко рецепти на Илияна, които може и на вас да ви харесат и да приготвите
Претцели
Тестени розички със салам и със сирене
Изборът на Илияна като член на журито на конкурса Гурмания е:
Все пак аз се спирам на торта “Пауново перо“. Нищо, че е семпла. Струва ми се истинска и хубава.