Последни Рецепти
Последни Статии

Котлети с лук

Добавено в Немска кухня, Ястия с месо, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Котлети с лук
рецепта от немската кухня за вкусни котлети с много лук и сос със сметана

8 котлета
4 глави кромид лук
250 мл сметана
1 с.л. брашно
1 с.л. олио
черен пипер на вкус
250 гр гъби печурки

* Котлетите се начукват с дървено чукче и се овкусяват с черен пипер на вкус;
* Изпичат се на грил тиган;
* Кромид лука се нарязва на шайби и се претрива леко с ръце за да се отделят лучените кръгчета едно от друго. В дълбок тиган (уок) се загрява олиото и се задушава лука;
* Гъбите се нарязват на ситно и се задушават с 1 с.л. олио и 2-3 с.л. вода. Когато са готови се прибавя около 100 мл топла вода и се прибавя сметаната и 1 с.л. брашно. Когато соса заври се оставя да поври около 10 мин на слаб огън;
* Сервира се като към изпечените котлети на грил тиган се прибави изпържения лук и се залива със сметановия сос с гъби.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории