Последни Рецепти
Последни Статии

Чушки и домати изглаждат бръчките

Добавено в Зеленчуци

Добави към моето меню

Красота от природата –
Плодовете и зеленчуците са в състояние да изгладят бръчките
Хората, които включват в менюто си повече растителни храни, имат много по-хубава кожа от любителите на животинските продукти. Тези, които не се хранят здравословно, могат да обърнат нещата в своя полза, като консумират повече домати и червени чушки.

Свободните радикали – нестабилните кислородни молекули, са основен фактор за преждевременното стареене на кожата и развитието на кожен рак.

Задачата на антиоксидантите е да пречат на свободните радикали да увреждат тялото. То обаче не е в състояние да ги произвежда само, а трябва да си ги набавя от витамините A, C, D и E, както и от бета-каротина.

vegetables-1 pix

Морковите, доматите, чушките и къдравото зеле са особено богати на антиоксиданти, както и зеленият чай.
Хората с висока концентрация на антиоксиданти в кожата изглеждат по-млади, защото имат по-малко бръчки. Резултатите показват, че в организма на вегетарианците антиоксидантите са повече, отколкото при останалите. Експертите предупреждават, че високите дози антиоксиданти, приемани под формата на хранителни добавки, могат да подсилят вредното въздействие на свободните радикали. Това може да се избегне, ако полезните вещества се набавят чрез консумацията на повече плодове и зеленчуци.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории