Последни Рецепти
Последни Статии

Нарушенията в цикъла изискват внимание

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Нарушенията в цикъла изискват внимание

Смущенията в менструалния цикъл отдавна се счита за един от главните и най-лесно забележими симптоми на разбалансиране във функциите на половата система.
Много от жените обаче, било заради свенливост, бил заради пренебрежителрно отношение към своето здраве, са склонни да не обръщат внимание на сигналите. А практиката показва, че именно това е първия, най-ранен сигнал за евентуално сериозно гинекологично заболяване.
Продължителното кръвотечение може да направи жената почти нетрудоспособна, да доведат до депресивно състояние.
Възникването на такива симптоми има ред причини, които най-общо могат да бъдат обединени в две групи.
Към първата се отнасят последствията от нехармоничен сексуален живот, какъвто може да се наблюдава не само при живеещите сами, но и при жени, които на пръв поглед имат щастлив семеен живот.
Лекарите могат да посочат много начини за нормализиране на положението, но по принцип всяка жена има, дадена й от природата, интуиция да намира начини за решение на проблема. Това, разбира се, при условие, че е наясно доколко сериозни могат да бъдат евентуалните последствия.
Има и други причини за нарушенията в месечния цикъл – лошо или недостатъчно хранене (особено в детството), отсъствие на достатъчно кислород във въздуха, проблеми при произвеждането на кръв от организма и т.н.

И тук, както и при много други първи сигнали за настъпващо заболяване, на първо място е промяната в състава на храната.
В зависимост от сезона, всяка жена може да употребява по-често плодове и зеленчуци като праскови, цвекло, киселец, тиква, моркови, мандарини и др.

При продължаващи проблеми е дошъл моментът да се обърнете към своя гинеколог.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории