Последни Рецепти
Последни Статии

Как да се преборим с умората?

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Как да се преборим с умората?
Всички проблеми идват от нервите, а не от физическото натоварване.

С какво се занимавахте днес? Тичахте ли 10 километра? Изкачвахте ли някоя стръмна планинска пътека? Не? Тогава защо сте толкова уморени?
Специалистите твърдят, че хроничната умора преди всичко възниква в резултат на стреса, а не на физическите натоварвания. Когато постоянно се чувствате уморени, не можете и нормално да общувате с околните, да се забавлявате, даже не сте в състояние да се разтоварите.

Как да се преборим с умората?

1. Правете физически упражнения.
Това може да ви се стори нелепо, ако току-що сте се прибрали уморени от работа, но именно физическото натоварване е един от най-добрите начини за преодоляване на умората – и най-незначителните натоварвания повишават енергийния потенциал на организма.

2. Спете.
Може би ви се струва, че няма нищо по-лесно от това, но кога за последен път сте имали здрав сън? Направете се график за деня и строго го спазвайте. Тогава и сънят ще бъде пълноценен за вас.

3. Спазвайте диета.
Сладките неща и напитките, съдържащи кофеин, само за кратко време ще ви дадат нови сили, но тяхната редовна употреба ще доведе до енергийна криза на нашия организъм. Тогава с какво да се храним? Старайте се да консумирате храни с ниско съдържание на мазнини, а също ядки, кисело мляко, плодове и зеленчуци.

4. Правете си охлаждаща маска на очите.
Ако сте по цял ден пред компютъра, тази маска ви е просто необходима. Тя може да се направи в козметичен салон, но може да се направи и в къщи. Само няколко минути на ден и ще забравите какво е това уморени очи.

5. Слушайте любимата си музика.
Това не означава, че трябва да я слушате непрекъснато. Но знайте, че старият диск на любимата група например може да ви даде нови сили да се справите с задълженията си оттук нататък през деня.

6. Използвайте тонизиращи средства.
Те могат да се състоят от различни масла, екстракт от билки и т.н. Намажете и масажирайте лицето си и ще си възвърнете бодростта.

7. Научете се да казвате “не”.
Днес животът ни предлага разнообразни дейности и развлечения. Често не знаем какво да изберем и тогава започваме да изпитваме умора. Обмислете кое е най-важно и приятно за вас и кажете “не” на всичко останало.

8. Отървете се от умората.
Едва ли има по-лесен и достъпен начин от горещата вана. Водата разтоварва уморените мускули и ги предразполага към сън.

9. Раэхождайте се.
Лекарите препоръчват еднообразната работа да се редува с кратки разходки на чист въздух. Само 10 минути навън ще са напълно достатъчни за вашата добра форма.

10. Отидете на лекар.
Ако имате хронична умора, не можете да спите и нито един от нашите съвети не ви помага, трябва да се обърнете за помощ към специалист

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории