Последни Рецепти
Последни Статии

Цистит – как да го преборим?

Добавено в Здраве, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Цистит – как да го преборим?

Учени от университета в Орегон препоръчват на лекарите да не предписват на пациентите, които страдат от цистит – силни антибиотици. Защото това може да доведе до негативни резултати, вкл циститът да стане хроничен. В хода на изследване учените доказали, че евтини антибиотици, които се предписват отдавна могат ефективно да излекуват инфекция на пикочните пътища, вкл цистит. Но лекарите често предписват силни антибиотици, което не винаги е оправдано.

cistit 2

Авторите на изследването твърдят, че приемането на силни антибиотици способстват за бързо придобиване на устойчивост от бактериите към такива препарати. Като резултат лечението се оказва неефективно. По мнение на изследователите приемането на силни медикаменти прави антибиотиците безполезни, а заболяването – неизлечимо.

cistit 1

Народна медицина при цистит
Когато се сблъсках с този проблем цистита, парещата болка и честото уриниране, диагнозата от личния лекар бе поставена по мобилния телефон – толкова са ясни признаците на заболяването. За да отхвърлите вероятност за друго заболяване е добре да посетите лекар. След изследване на урината, става ясно дали има повишаване на определени бактерии и се поставя диагнозата.
Това, което ми препоръча при цистит бе антибиотик и мечо грозде. От аптеката купих опаковка от билката и приготвих чай, на другия ден симптомите ги нямаше вече.
Мечо грозде, Arctostaphylos uva-ursi
Успокоява болката и подпомага изхвърлянето на песъчинките от пикочните пътища. Дезинфекция на пикочните пътища при хроничен цистит.
Основното действие на мечо грозде е уроантисептично, което се дължи на съдържащите се арбутин и метиларбутин. Има и слабо диуретично действие. Прилага се в случаи на хроничен цистит и пиелит. Приготвя се чай, като в 500 мл студена вода се изсипва 1 супена лъжица от дрогата/листа/,оставя се да кисне 8-12ч и се вари 5 мин. След като кисне още 20 мин,се прецежда и се пие на 4 -5 интервала през деня. Трябва да се приема поне няколко месеца,за да се усети уроантисептичният му ефект.

mecho grozde

Сок от боровинки
Препоръчва се да се изпие половин литър на ден сок от боровинки, разделен на малки дози. Боровинките увеличават киселинността на урината и са изключително ефикасни при лечението на цистит.
Ябълков оцет
Изключително ефективен при борбата с цистита. добавете 5-10 ч.л. оцет към дневния прием на течности (най-добре във водата).
Чай от мента и градински чай
Смесете по равно количество от двете билки и ги пригответе, както е указано. Пийте от чая през целия ден поне 3 чаши. И двете билки действат благоприятно за лечение на цистит.
Чай с бял рaвнец
Смесете равни количества цвят от арника, цвят от бял равнец и стръкове от камшик. На 250 мл. кипяща вода слагате една супена лъжица от сместа. Оставате да поври няколко минути, след което да кисне около час. Прецеждате и пиете по една чаша на ден, най-добре вечер след вечеря.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории