Последни Рецепти
Последни Статии

Какво е “клуб сандвич”

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Когато сме на парти или поръчваме храна в заведение може да ни поднесат клуб сандвич Характерното за него е, че това са срязани на триъгълник препечени филийки с различна плънка, придържани с клечка за зъби. Често поднесени и с пържени картофки.

club sandwich pix

“Клуб сандвич” – какво е това? Какво обозначава то?

“Клуб сандвичът”, наричан още “сандвич от клуба”, е сандвич с препечен хляб. Има два слоя, разделени от допълнителен парченца хляб.

Класическите съставки за клуб сандвич са пуешко, бекон, маруля, домати и майонеза. Някои вариации често се различават в долния слой, например “пилешки клуб” или “печено говеждо клуб”. Вариациите могат да включват шунка и/или допълнителни филии от сирене.

Майонезата и горчицата, а понякога и медната горчица са обичайни подправки, обясняват кулинарните специалисти от foodpanda.

Сандвичът обикновено се сервира с гарнитура от пържени картофи или домати.

Една популярна теория е, че клуб сандвичът е измислен в изключителен клуб по хазартни игри в Саратога Спрингс, Ню Йорк, в края на 19 век.

Сандвичът е известен с появата си в менюто на ресторантите в САЩ още през 1899 г. Веригите за бързо хранене обаче имат свой собствен вариант на клуб сандвича. Използват еднакви съставки, но вместо три резена препечен хляб, те ги сервират като стандартен сандвич.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории