Последни Рецепти
Последни Статии

Охлювчета

Добавено в Сладкиши, Тестени ястия и прибавки, Унгарска кухня

Добави към моето меню

Охлювчета
Kakaos Csiga (or makos) е нещо, което идва от Унгария – навито на охлюв маслено тесто с богата плънка от шоколад или макова плънка, произнася се като “Chi-Ga”

csiga
Kakaos Csiga (or makos) любимито ми сладко изкушение в малките кокетни унгарски фурни в които може да си изберете хляб, кифли или закуска

За тестото:
500 гр брашно
125 гр краве масло (1 пакетче)
1 пакетче мая
300 мл прясно мляко
1 яйце
4 с.л. захар
щипка сол

За шоколадова плънка:
2 с.л. краве масло
6 с.л. какао
пудра захар (на вкус)

Макова плънка

Приготвяне:
* Маята се смесва с топлото мялко, захарта, щипка сол и няколко с.л. брашно и се оставя да шупне
* Замесва се от продуктите меко, еластично тесто, ако е необходимо се добавя още малко брашно за доомесване. Оставя се да втаса. (Може да се приготви и с бутер тесто)
* Разточва се на тънка кора, като се опитате да предадете на разточеното тесто форма на правоъгълник.
* Нанася се плунката – шоколадова или макова – равномерно и се завива на руло.
* Реже се на кръгчета дебели около 2 см
* Подреждат се в намаслена тава и се оставят за 30 минути
* Пекат се в предварително загрята дирна на 180 градуса за около 25-30 минути.
* Когато са почти говоти се изваждат от фурната и се намазват с прясно мляко и се връщат обратно във фурната да се запекат.

Bon Apetit

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории