Последни Рецепти
Последни Статии

Шарени картофени кюфтета

Добавено в Българска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Шарени зеленчукови кюфтета
рецепта за вкусни картофени кюфтета с моркови, грах, царевица и зелен лук, поднесени с листа зелена салата – вкусно

1 кг картофи
1 ч.ч. замразена царевица
1 ч.ч. замразен грах
2 моркова
2 средни глави кромид лук
2-3 стръка зелен лук
смлян черен пипер на вкус
щипка чубрица

2-3 яйца
1 ч.ч. галета
олио за пържене

листа зелена салата и туршия по избор за гарнитура

* Картофите се сваряват. Обелват се и се настъргват на ренде;
* Морковите и кромид лука се настъргват на ренде и се смесват с измитите грах и царевица. Зеленият лук се нарязва на ситно;
* Продуктите се смесват в купа и се овкусяват със смлян черен пипер и чубрица. Оформят се топки големи колкото топки за тенис;
* Всяка зеленчукова топка се потапя в галета и се сплесква между дланите и се потапя в галета. Подреждат се в поднос, загъват се с тънко фолио и се слагат за 30 мин във фризера;
* След 30 мин кюфтета се изважда от фризера. Всяко кюфте се потапя в галета, след това в разбито яйце и се пържат до златосто от двете страни в сгорещено олио;
* Кюфтета се поднасят с листа зелена салата и туршия по избор.

Тази рецепта определено е зимна, опитах се да променя класическата рецепта за картофени кюфтета с лук и сирене и да я направя по-здравословна. Още едно предимство на рецептата, може да се приготвят предварително (в хладилник оформените кюфтета се съхраняват до 24 часа) и вечерта само да се панират.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории