Последни Рецепти
Последни Статии

Грижи за кожата

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Кожата на лицето и компютъра

Компютърните лъчи проникват в дълбоките слоеве на кожата и разрушават вътрешната структура на влакната, твърдят дерматолози.

Кожата, особено сухата, бързо се обезводнява, губи еластичността и здравината си. В резултат от компютърната “атака” преждевременно се появяват бръчки.

* Немски учени установили, че доматите и зелето добре предпазват кожата от вредното компютърно въздействие. Необходимо е всеки ден да се ядат по 500-700 грама домати и зеле.

* Холандските им колеги съветват след работа на компютър на лицето да се правят отпускащи компреси: намокрете мека кърпа в разтвор от минерални соли или хвойна и я поставете на лицето за около две минути.

* Китайски лекари препоръчват, за да се освежи лице, което продължително е близо до монитор, на всеки половин час да се пият няколко глътки вода, в която са прибавени сок от лимон или грейпфрут.

* Добре е също всеки ден да се пият по 300 г прясно приготвен зелен чай, който неутрализира въздействието на компютърното излъчване.

Добре действа изтриване на кожата с парче прясна ябълка или замразен плодов сок.

* Японски специалисти съветват около страничните стени на монитора да се поставят саксии с кактуси, защото поглъщат 50% от компютърното излъчване. Резултати от опити доказват, че кактусите и освежават сухия въздух, като го насищат с кислород.

* Канадските учени смятат, че най-доброто средство е оросяване на лицето. Достатъчно е да го напръскате с вода или да го изтриете със салфетка, намокрена с минерална вода. Ако сте гримирани, може да използвате термален спрей с високо овлажняване, който не само възстановява влажността на кожата, но закрепва макиажа и фиксира цвета му.

* Доктори от Литва препоръчват против обезводняване на кожата миене с ръжен хляб.

Залейте края на хляб с гореща вода и прецедете, след като изстине. С получената течност мийте лицето вместо с вода.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории