Хрупкаво пържено пиле
Добави към моето меню
Хрупкаво пържено пиле
4 пилешки бутчета
подправките ше придадат вкуса на хтупкавото пиле, комбинирайте ги според вашия вкус:
2 -3 скилидки чесън
2 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. смляна куркума (по желание)
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. пудра захар
2 с.л. чили сос
1 с.л. ракия
мазнина за пържене
Сварете пилето около 15 мин и го охладете. От този бульон и част от месото можете да приготвите вкусна пилешка супа с много зеленчуци.
В блендер смесете чесъна, кориандъра, куркумата, пипера, солта, захарта и чили соса, докато получите гладка паста. Намажете пилето с нея, покрийте го с фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
Загрейте мазнината в дълбок тиган или фритюрник и изпържете пилето до златисто, като го обръщате често. Отцедете го върху кухненска хартия.
Сервирайте хрупкавото пиле с много зеленчуци.