Хрупкави крекери
Добави към моето меню
Хрупкави крекери с кашкавал
Продукти
200г брашно
150 кашкавал
100 г краве масло
2 с.л. прясно мляко
Щипка сол
½ ч.л. бакпулвер
На вкус може да добавите лют червен пипер, смлян черен пипер, маковео семе, сусам, маково семе, сушен босилек …
Рецепта за хрупкави крекери
• Пресейте брашното с бакпулвера
• Кашкавала настържете на ситно ренде
• Смесете брашното с кашкавала и мекото краве масло. Замесете тесто
• Загърнете с домакинско фолио и сложете за 30 мин в хладилника
• Посипете кухненския плот с малко брашно и разточете тестото на тънка кора, около 5 мм
• Нарежете на формички и посипете с подправки
• Пекат се на средна фурна на 190 градуса, до готовност – розови крайчета да станат на крекерите – около 12 мин