Последни Рецепти
Последни Статии

Плодове и зеленчуци за добро настроение

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Плодове и зеленчуци за добро настроение
Група специалисти от психологическия факултет на Университета в Охайо провели изследване в което участвали 280 човека, които в продължение на три седмици водили онлайн дневник, в който описвали продуктите, които влизали в тяхното хранене.
След като експериментът завършил станало ясно, че хората, които включвали в своето меню повече плодове и зеленчуци били по-спокойни, щастливи и пълни със сили. Тези, в чийто меню присъствали повече признати за вредни продукти, такива качества не притежавали.

плодове цитрусови

По думите на д-р Тамлин Конер, тези промени на позитивност се наблюдават именно в тези дни когато хората са включвали в своето хранене повече пресни плодове и зеленчуци. Младите хора трябва да изяждат около 7-8 порции на ден за да забележат такъв положителен резултат.
Порция в случая се приема количеството храна, което може да се помести в дланта на човек, което е равно на половин чаена чаша или около 100 г.
Допълнително проведени анализи показват, че настроението на човек, благодарение на свежите плодове и зеленчуци, остава приповдигнато и на следващия ден.

Източник The Daily Mail

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории