Последни Рецепти
Последни Статии

Цветен хороскоп

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Цветен хороскоп
Сега, когато пролетта е в сила и всичко около нас е водопад от светлина и енергия, ние жените искаме да бъдем хубави, харесвани и обичани. Колко много може да каже за нас цвета в който сме облечени? Оранжевото издава напористите дами. Облечените в розово не искат да напуснат детството.

За цветовете, за тяхната символика и сила може да прочетете в Светът е шарен …. и хората са шарени

Десетки психоаналитици се пробват по темата дали може по цветовете, в който се облича една жена, да бъдат разгадани мисленето и психическата й нагласа. Учени от Масачузетския университет дори са провели специални тестове, за да оценят качествата на дамата по цветовете, които носи тя.

На първо място психотерапевтите са проучили доколко дамата има личен вкус или държи преди всичко на модните тенденции. Проверката е станала чрез розовия нюанс. Напоследък той е достатъчно популярен, затова десетки жени го избират било за тоалети, било за аксесоари или за украшения в дома си. В същото време обаче десетки дами ходят в розово от десет и повече години насам, независимо дали това е модно или не.

Според психотерапевтите жените, носещи розово, се делят на две категории.
В първата са онези, които предпочитат разцветката по всяко време, без оглед на възрастта си. Неслучайно в американския филм “Прекършени цветя” розовото бе доминиращо за дами, прехвърлили четиридесетте години, припомня психотерапевтът Стив Бенет. Тези жени пребивават психологически в детството и младостта, имат устойчива нагласа да се изживяват като по-млади, отколкото са в действителност, и макар и неумишлено, да се опитват да компенсират някакви травми от недобре изживяната си младост.

Във втората категория са дамите, които носят подобен цвят, само защото е модерен в момента и независимо дали им отива. И тутакси ще го заменят с друг нюанс в мига, когато излезе на мода. За тях всеки нов тийнейджърски цвят е демонстрация на самостоятелност. Със същия успех биха носили яркожълто или яркосиньо, както и резеда, ако в момента те фигурират в списъците на популярните разцветки. Психолозите твърдят, че в повечето случаи тези жени са неуверени в себе си, затова се поддават на всяка модна тенденция.

Яркооранжевият цвят издава напористи дами, които не се спират пред нищо и влизат решително в спорове по всякакви проблеми. Те имат яснота в професията си, както и конкретни цели и области, в които са решили да се утвърдят. Обикновено подобни жени не са склонни на компромиси, предпочитат демонстрациите на ексцентрично мислене и обичат да влизат в конфликти, независимо дали са прави или не, твърдят специалистите.

Тъмносиво, тъмнокафяво и тъмносиньо са цветовете на жената, която предпочита да се самоопределя като професионалистка. Тя държи на неутралните нюанси и предпочита никой да не познава личния й живот и проблеми. Обича да контролира всеки аспект от дейността си – чак до цвета на райето на тъмносиния костюм, винаги е резервирана, затова не вярвайте на нито едно нейно обещание в личен план – тя не го прави спонтанно.
От друга страна, ако подобна дама реши да се обвърже, тя ще обвърже и вас с купища правила, но пък сама ще ги спазва до финала.

Дамите в червено е прието да бъдат смятани за страстни, но в действителност психолозите са установили, че този цвят избират и доста неуверени в себе си жени, които не знаят на какъв тоалет да се доверят. Те се надяват, че ярките разцветки ги представят в по-различен нюанс от другите.

Яркосиньото определено показва увереност в себе си, твърди професорът.

Жените, които слагат синьо или светлозелено, имат позитивно мислене и добра нагласа спрямо околните, знаят какво търсят и как да постигнат целите си. Умеят да общуват и да привличат другите, да ги изслушат и приемат идеите им.

Жълтото издава слънчева и лъчезарна личност, но нерядко на него залагат и дами, на които подобен цвят просто не им отива. В подобен случай според специалистите жените просто са се понесли по гребена на поредната модна вълна. Ако обаче това е техен личен стил, и при това го съчетават с подходящи бижута, значи имате контакт с жена, която не може да ви навреди или обиди.

Черното, естествено е класика, затова не е нужно да отъждествявате дамите, които се обличат изцяло в него, с вещици. По-скоро това са жени със стил. Учените обаче отчитат и друга особеност – много от жените, които залагат на мрачния цвят просто не смеят да рискуват и предпочитат разцветката, която се приема за класика, пред цветовото разнообразие в гардероба си. Това са дами, чието въображение не може да ги види в цветове като червено, бонбонено розово или яркосиньо, затова се придържат към консервативния тъмен цвят.

Фенките на бялото пък демонстрират предимно лекомислие и фриволност, също както и любителките на лилаво и виолетово. В същото време това подсказва безхитростни нагласи и липса на въображение у жената.

Сребристото издава претенциозна натура, която си въобразява, че си е купила стилен тоалет, докато в същото време просто пунтира одеждите на свои по-известни познати. Същото важи и за жените, които си купуват одеяния от златисти материи за ежедневни нужди.

Съществува ли връзката между характера на жената и фризурата й
Брюнетките командват парада
Тъмнокосите дами са властни, червенокосите – страстни, а блондинките обичат да са в центъра на вниманието.
Италианският психолог Руджеро Сикурели разкрива пред “Кориере дела Сера” връзката между характера на жената и фризурата й. “Новият цвят на косата и променената прическа са сигнал за промени при жените“, твърди той.

С различната визия дамата като че ли ни казва: “Вижте ме, по-уверена съм, по-свободна“. Знае се, че още древните гъркини натривали в косите си шафран, за да приличат на блондинката Афродита. Изборът между черните като смола коси и рижите, каквито са красавиците в платната на Тициан, е свързан с подсъзнателна мотивация (да промениш самия себе си), а не с желанието да приличаш на Моника Белучи или Кейт Уинслет.

Какво издава цветът на косата?
“Тези, които решават да станат блондинки, искат да хващат окото”, казва Сикурели.
Черният цвят пък е много агресивен. Жените, които го избират, на всяка цена желаят да командват парада.
Кафявият нюанс е по-спокоен, той напомня цветовете на земята и природата.
Червенокосите пък са силни, емоционални, лесно преминават от бурната страст към яростта.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized