Последни Рецепти
Последни Статии

Сарми с листа от лапад

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Сарми с листа от лапад
Една различна пролетна рецепта:)

50 броя листа от лапад, това е около 1кг
1 и 1/2 ч.ч. ориз
сол, черен и червен пипер
1 връзка пресен лук
2 – 3 с .л. олио
джоджен
магданоз

Задушава се лукът с мазнината. Прибавя се измитият ориз, червеният пипер и солта. Налива се вода около 3 чаени чаши и се оставя да ври на тих огън. Полусварен оризът се сваля от огъня и към него се прибавят червеният пипер, джодженът и магданозът. Разбърква се добре.

Листата от лапад, добре измите, се попарват с гореща вода, докато станат леко кафяви. Изваждат се от водата и се пълнят с плънката.

1 начин:
Нареждате сармите в намазнена тавичка. Запичате за около 10 минути.

2 начин:
Оформятесарми от оризовата смес и листата лапад и ги подреждаме в тенджера. Отгоре поставяме чиния с по – малък диаметър, която да притиска сармите.
Заливаме с вода, малко над чинията, посоляваме и добавяме малко олио.

Сервирате с кисело мляко., задължително:)

Идея: В плънката слагам нарязан на дребно морков и гъбки. Много са ефектни, като лозови сармички

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории