Сарми с листа от лапад
Добави към моето меню
Сарми с листа от лапад
Една различна пролетна рецепта:)
50 броя листа от лапад, това е около 1кг
1 и 1/2 ч.ч. ориз
сол, черен и червен пипер
1 връзка пресен лук
2 – 3 с .л. олио
джоджен
магданоз
Задушава се лукът с мазнината. Прибавя се измитият ориз, червеният пипер и солта. Налива се вода около 3 чаени чаши и се оставя да ври на тих огън. Полусварен оризът се сваля от огъня и към него се прибавят червеният пипер, джодженът и магданозът. Разбърква се добре.
Листата от лапад, добре измите, се попарват с гореща вода, докато станат леко кафяви. Изваждат се от водата и се пълнят с плънката.
1 начин:
Нареждате сармите в намазнена тавичка. Запичате за около 10 минути.
2 начин:
Оформятесарми от оризовата смес и листата лапад и ги подреждаме в тенджера. Отгоре поставяме чиния с по – малък диаметър, която да притиска сармите.
Заливаме с вода, малко над чинията, посоляваме и добавяме малко олио.
Сервирате с кисело мляко., задължително:)
Идея: В плънката слагам нарязан на дребно морков и гъбки. Много са ефектни, като лозови сармички